Даниела Русева е новият председател на “Ротари”-Шумен

17:59, 28 юни 15 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Даниела Русева е новият председател на “Ротари”-Шумен. Предаването на президентската огърлица на местната организация е станало на церемония в петък.

Изборът на Русева обаче е станал преди повече от година. На поста тя заменя досегашният президент на шуменския “Ротари” клуб Николай Младенов.

По време на церемонията местния клуб получава голямата награда на “Ротари” България за проект с най-голям обществен отзвук. Престижното отличие е за благотворителната кампания “Нов блясък за старата зала”. С инициативата си шуменските ротарианци събраха средства за обновяване на танцувалната зала в Младежкия дом.

В мандата на управление на “Ротари”-Шумен Даниела Русева обяви, че ще работи за изготвянето на проект, с който ще се кандидатства към фондация “Ротари”. Целта е да се осигури анестезиологична апаратура за зъболечение на хора с умствена изостаналост, шизофрения, психози, аутизъм, деменция, депресии и други психични заболявания от областите Шумен, Разград и Търговище. “Това са над 3 500 души, като 350 от тях или 10% са деца”, коментира Даниела Русева.

При спечелване на проекта специализираната техника ще се предостави за ползване на Дентален център “Дент – Шумен”.

Сред приоритетите на новия председател на “Ротари”-Шумен е и разширяване на членството и международни контакти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама