Депутат от Плевен изнесе доклад във Виена, посветен на ролята на Православието

18:39, 28 юни 15 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от КП „БСП лява България“ Васил Антонов участва в Двадесет и втората Интерпарламентарна асамблея по Православие, която се провежда във Виена. Антонов като ръководител на парламентарна делегация е избран за докладчик в Комитета за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност. Той е изнесъл доклад на тема „Съхранението на православната идентичност в контекста на специфичните условия на съвременна Европа”, информират от пресцентъра на БСП в Плевен.

В доклада си Антонов е подчертал особената роля и място на Православието, като основа за свободата, справедливостта и солидарността в съвременна Европа. Той е изтъкнал и влиянието му върху формирането на ценностите хуманизма, човешките права и достойнство, принципите на свободното и демократично гражданско общество. „Съхранението на православната идентичност, в контекста на специфичните условия на съвременна Европа, следва да се тълкува и като предпоставка за преодоляване на кризите на моралните ценности, като онази духовна спойка, така нужна ни за общество без войни и насилие”  е казал още в доклада си Васил Антонов.

Заедно с Васил Антонов в новоизбрания Комитет за сътрудничество на междупарламентарната асамблея на Евразийската икономическа общност влизат представители на седем държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама