Кметът с най-скъпата кола: А защо Обама има самолет?

19:55, 28 юни 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Луксозните автомобили са ни нужни, когато водим преговори. А и защо президентът на САЩ има самолет?". Това попита градоначалникът на Балчик Николай Ангелов, за когото Нова тв разкри, че се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му за скъпата покупка е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а Общината имала нужда от представителна кола, съобщава Нова тв.

„Това говори добре за общината. Въобще не смятам, че е неморално”, заяви Николай Ангелов. 

На въпроса дали ако пуснат евтини космически совалки, той ще си купи такава, кметът отговори: "Може би".

Както Topnovini.bg вече съобщи, разследването на Нова тв показа, че рекордьор с най-скъпата кола сред кметовете у нас, закупена през последния мандат, е кметът  на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 хил. лв.. Според градоначалника, за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил. В обществена поръчка били посочени характеристиките на точно определен автомобил. Сред екстрите на колата БМВ е мултифункционален кожен волан с бутони за смяна на скоростите. „Въобще не смятам, че е неморално“, заявява Ангелов. Според него, това говори добре за общината.

Телевизията посочва, че кметът на Лондон Борис Джонсън може да бъде забелязан да кара колело в града. Също и актьорът и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.  Лондонският кмет не се притеснява да пътува и с метрото. Кметът на Рим Игнацио Марино също използва колелото си, а градоначалникът на Мадрид Ана Ботела може да бъде забелязан в автобуса.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама