Проф. Танев поиска 30 000 паунда от Министерски съвет за ученик от ромски произход

20:57, 28 юни 15 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователният министър проф. Тодор Танев прави всичко възможно за да събдне мечтата на Марсело Илиев от ромската махала в Монтана. Ученикът е приет в колеж в Кеймбридж. 

За да бъде записан в престижния CATS Cambridge College, осмокласникът трябва да намери 5600 паунда до 30 юни. За обучението му са нужни още 34 000, които са непосилни за семейството.

Днес от Министерски съвет са получили писмото на Танев, съобщава Стандарт. Търсят възможности, за да се осигури таксата за престижното училище. Експертите на премиера Бойко Борисов и тези на просветния министър обмислят няколко варианта, коментираха неофициално от "Дондуков" 1.

Конкретни решения се очакват във вторник. Сега Марсело е ученик в осми клас на гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Монтана. В интернет случайно попада на обява за прием в колежа. Попълва теста и получава съобщение, че е допуснат до изпит за влизане.

"Препитването беше на 17 май в София, а аз имах само три дни за подготовка. Не очаквах, че и математиката ще е на английски. Но заминах, явих се и победих", разказа Марсело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама