Фондация стартира мониторинг в Общинския съвет в Пловдив

07:19, 30 юни 15 / Любопитно 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипът на фондация Бауерзакс стартира мониторинг и наблюдение на дейността на комисия "Устройство на територията и жилищна политика", с което да се повиши прозрачността в работата на Общинския съвет в Пловдив.

Заседанията на постоянните комисии в ОбС преминават при слаб обществен интерес. Голяма част от гражданите не са запознати с функциите и дейността на комисиите, както и с резултатите от тяхната работа. Създаването на прозрачност и запознаването с дейностите на Общински съвет Пловдив и неговите комисии бяха идентифицирани от екипа на фондацията като ключови фактори за насърчаване и подпомaгане активността на гражданите и НПО и включването им в процесите на обсъждане и взимане на решения, казват организаторите.

За целта ще бъдат осъществени наблюдения на 20 заседания на комисията, както и експертен, мултидисциплинарен анализ на информацията от заседанията. Систематизираната информация ще бъде представена на разбираем език и разпространена до всички заинтересовани страни, давайки им възможност за адекватна реакция.

Предвижда се също така и идентифициране и работа с активни НПО, неформални групи, журналисти и граждани с цел обединяване на техните усилия при обмен на информация.

По време на пресконференция днес от фондацията ще разкажат за вече проведено едно наблюдение на комисия по УТЖП, предстоящите наблюдения и анализи, отношението на местните власти към посочените дейности, както и възможностите за сътрудничество при провеждане на мониторинг на дейностите на Общински съвет Пловдив и неговите комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама