Награждават победителите в конкурса „Готови за училище”

08:49, 30 юни 15 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Церемония по награждаване на спечелилите деца в конкурса за детска рисунка „Готови за училище” ще се проведе днес в галерия „ Добрович” . Началото на проявата е от 11.30 часа.

Тръст за социална алтернатива съвместно със сдружение „Ромска академия за култура и образование” и Фондация „Здравето на ромите” проведе конкурс за детска рисунка. В конкурса участваха 96 рисунки от 15 детски градини от Област Сливен, Област Ямбол, Област Стара Загора, включени в проект „Готови за училище”. Участниците се състезаваха в две възрастови групи – първа група 5 години, втора група 6 години.

Възрастова група – 5 години: Първа награда – Марти Христов, ЦДГ „Слънчо” с.Самуилово;  Първа награда – Димитър Генчев, ЦДГ „Радост” с.Камен

Възрастова група – 6 години: Първа награда – Петя Петрова, ЦДГ „Слънчо” с.Самуилово; Първа награда – Борислав Стефанов, ОДЗ „Пролет” гр.Ямбол

Победителите в конкурса на регионално ниво ще се състезават на национално ниво. Церемонията по награждаване ще се състои на 8 юли  от 10.00 в градинка „Кристал“ в  София. На церемонията ще бъде открита изложба с рисунки от конкурса, със снимки на деца, обхванати в проекта, и с лични истории на семействата  им.

На децата ще бъдат предоставени игри от изложбата "Витраж", за които са използвани репродукции на експонатите в изложбата. Целта е по занимателен и интересен начин най-малките да бъдат въведени в света на едно красиво изкуство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама