Последен ден за записване на класираните кандидат-гимназисти, напомнят от РИО-Плевен

09:06, 30 юни 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е последният ден, в който приетите на първи етап ученици, завършили 7 клас, могат да се запишат в училището, в което са класирани. Това напомнят от Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Бъдещите осмокласници се записват в училището, в което са приети и подават заявление до директора; оригинал на удостоверението за завършен VІІ клас; оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар на ученика, необходимо при кандидатстване за специалности от професии / за професионалните гимназии/ и характеристика на ученика.

Днес е и последният ден, в който недоволните от класирането си на първи етап ученици, могат да заявят желанието си за участие във втория. При него учениците се класират на мястото си от първи етап или на по-предно свое желание. Приетите по второ или следващо желание подават заявление за участие във втори етап, което се предоставя в училището, в което са класирани.

Учениците, които са подали заявление за участие в първо класиране и не са приети в нито едно училище не подават заявление за участие във втори етап на класиране.

Ще припомним, че при първия етап на класиране за прием в елитните гимназии и паралелки в област Плевен бяха подадени 748 заявления. Броят на класираните на първи етап ученици е 731.

Издържалите приемните изпити, но не подали заявления за участие в този етап на класирането, са 552 ученици. Те могат да участват на трети етап на класиране за паралелките, в които остават свободни места.

Прием е реализиран в 19 профилирани паралелки и 21 специалности в 16 професионални паралелки. На 100% са запълнени 15 профилирани паралелки и в 5 специалности от професионалните паралелки, уточняват от просветния инспекторат.

Прием не е реализиран в две профилирани паралелки и в 14 специалности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама