Левон Хампарцумян: Гърция няма да фалира

09:28, 30 юни 15 25 915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гърция няма да фалира, но ще научи урока си по трудния начин. Пазарите реагират предпазливо, но няма нищо драматично. Това се е случвало и в предишни години, когато пак имаше проблеми с Гърция. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в ефира на Нова телевизия по повод гръцката финансова криза.

Относно така наречените гръцки банки у нас Хампарцупян обясни, че те  са български, но с гръцки капитал. По думите му без това да е формализирано, гръцките банки са собственост на ЕЦБ..

Капиталът в банките имал по-малко значение, отколкото начина на работа и регулациите. „Колкото повече се стремим да приличаме на развитата част на Европа, толкова по-малко ще ни засягат подобни процеси“, поясни банкерът и допълни, че ние трябва да се мъчим да направим страната ни възможно най-привлекателното място за предприемчивите хора.

„Не бих генерализирал, не бих обобщавал, че ще стане много страшно в Гърция. То вече е страшно“, каза той. Според Левон Хампарцумян вече положението се оправя. Ако гърците не вземат правилното решение на референдума, щели да продължат да се търкалят по нанадолнището.

„Гледах вчера Ципрас. Имаше неестествено усмихнат вид“, отбеляза банкерът. За него хората, които в момента управляват Гърция, са безотговорни и не са постигнали нито една от целите, които са си поставили и се опитват това да го стоварят върху гърба на гърците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама