Пламен Орешарски: Бях премиер и на Станишев, и на Местан

09:56, 30 юни 15 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият премиер Пламен Орешарски призна, че по време на мандата си е бил подложен на натиск. Признанието си направи в ефира на бТВ, като уточни, че всички премиери, включително и сегашният Бойко Борисов, са подложени на такъв.

„Бях премиер и на Сергей Станишев, и на Лютви Местан“. По думите му, докато е имал подкрепата и на двете партиите, всичко е било наред.

По думите му ДПС и БСП са се разбирали добре в началото на управлението на кабинета му, но в хода на мандата са започнали да изникват противоречия помежду им. Те се задълбочили след евроизборите и логично е дошъл сривът на подкрепата.

„По всички въпроси, които са засягали изпълнителната власт, решенията съм взимал аз или Министерският съвет”, категоричен беше Орешарски, като допълни, че често се е допитвал до лидерите на двете партии, особено по въпроси, които са изисквали парламентарна подкрепа.

Според Орешарски въпросът „Кой?” никога не е бил актуален, докато КТБ се е разраснала по време на първия мандат на Бойко Борисов. 

Попитан защо банката не е спасена, бившият премиер отговори, че за да бъде спасен някой, той трябва да иска тази помощ. Орешарски коментира, че е скептичен по отношение на качеството на предстоящия доклад за КТБ. Експремиерът уточни, че в момента се занимава с академична дейност и избягва други по-сериозни ангажименти.

„Изненадам съм от топлото отношение, което срещам от много хора, спират ме, приказваме за различни неща. Ако изключим малка група хора, при моите срещи по време на мандата имах същото отношение от хората”, убеден е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама