Полицаите замразяват протестите си

10:32, 30 юни 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестните действия на служителите на МВР са спрени временно, докато траят преговорите с Министерството на вътрешните работи, но палатковият лагер пред Народното събрание, който е с безсрочно разрешение, остава, коментира пред София Topnovini.bg заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) Борислав Мазнев.

От полицейска синдикат замразяват и искането за оставка на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, но тази на директора на националната пожарна Николай Николов категорично остава.

„Тъй като политическото ръководство прие да изпълни повечето от поставените въпроси и проблеми, които бяхме изложили, влизаме в процес на преговори и докато те траят, няма да настояваме за оставки“, сподели Мазнев.

От СФСМВР искат наказания и уволнения за авторите на последните нормативни актове в министерството и конкретно тези, които са изготвили инструкциите за работното време на служителите, защото с тях служителите ще трябва да отработват платените си годишни отпуски.

„Никой не гарантира, че преговорите ще приключат положително“, каза още Мазнев.

Ако не бъдат изпълнени всички искания на МВР служителите, те ще продължат с протестите. Засега е отменен протестният митинг на 5 юли, когато е празникът на МВР, заради срещата вчера на служителите с ръководството на МВР и продължаващите преговори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама