Отличиха малки художници от детски градини в Плевенско

11:55, 30 юни 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-добрите автори на рисунки, изпратени за участие в конкурса „Готови за училище“, бяха отличени днес на церемония в зимния двор на Областна администрация-Плевен. Това стана в присъствието на зам.-областния управител Красимир Иванов и на Иван Илиев, председател на УС на Сдружение „Плевенски обществен фонд - Читалища“, което е партньор по проекта „Готови за училище 2014-2015 г.“.

За конкурса са били изпратени творби на малчугани от детски градини в област Плевен. Участниците са били разпределени в две възрастови групи – на 5 и 6 години. Жури с председател художничката Камелия Дячева е определило носителите на големите награди във всяка една възрастова група.

Ето и кои са отличените деца:

При 5-годишните на първо място е Мариян Христов и Ния Вълова от ОДЗ „Щастливо детство“-гр.Долни Дъбник, на второ е Велислава Величкова от ОДЗ „Щастливо детство“, гр. Тръстеник. За отлично представяне бяха връчени три грамоти на Афродита Котова от ЦДГ „Г.Боевски“-гр.Кнежа, Кристияна Трифонова, ОДЗ „Щастливо детство“, гр. Тръстеник и от същата детска градина за Ева Миткова.

При 6-годишните награда за първо място получи Пепи Маринов от ОДЗ „Зора“, гр. Червен бряг, за второ Цветелин Кънчев от ЦДГ „Теменуга“, село Обнова и три грамоти за отлично представяне за Виолина Илиева от ОДЗ „Зора“, гр. Червен бряг, Мария-Тереса Стефанова и Павлин Илиев от ОДЗ „Щастливо детство“-гр.Долни Дъбник, както и за Гергана Крумова от ЦДГ „Г.Боевски“-гр.Кнежа.

Грамоти от фондация „Тръст за социална алтернатива“ получи всяка една от детските градини, участвали в проекта. Наградите бяха връчени от зам.-областния управител Красимир Иванов и от председателя на СПОФ „Читалища“, Иван Илиев.

До 2 юли отличните творби от Плевеснко ще бъдат изпратени в София, в офиса на фондацията. Там жури ще избере победителите на национално ниво измежду всички номинирани рисунки. Награждаването ще се проведе на 8 юли на церемония, съпроведена с изложба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама