Смениха ръководителя на проекта ИСПА 2 в Шумен

11:56, 30 юни 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дарина Маринова е новият ръководител на проекта “Воден цикъл- етап 2 “, съобщиха днес на пресконференция в Община Шумен.

“Договорът на досегашният ръководител инж. Красимира Манева изтече в началото на месеца и по ред причини не бе удължен”, коментира Маринова. Смяната е разпоредена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В момента се работи и по трите големи обекта по водния цикъл, стана ясно на днешната среща.  На пречиствателната станция за отпадни води, където се строи биологично стъпало, се изливат по 100-300 кубика бетон на ден, предстои доставката на оборудването.

“Монтажът му обаче може да забави графика на строителните работи, 31 август е срокът на изпълнителя”, посочи представителят на строителния надзор инж. Атанас Цветков. На помпената станция в кв. “Дивдядово” 70% от водопровода вече е положен, предстои изграждането на шахти.

Подмяната на канализацията в града продължава, работи се на над 20 площадки. Пътните настилки се възстановяват, първо в централната част, обясни представителят на строителната фирма инж. Пламен Костов.

Вече са покрити изкопите на улиците “Охрид”, “Битоля”, пътят към Паметника, частично е възстановена настилката на шосето към гробищата. Днес ще бъде асфалтирана ул. “Хан Кормисош”.

“Хората трябва да знаят, че възстановяваме настилката само по трасето на канала, там където сме работили,  а не се прави цялостно асфалтиране на улиците”, допълни инж. Костов. По думите му строителите се стараят да намалят до минимум неудобството на гражданите, няма сериозно забавяне и проектът ще може да завърши в срок.

Утре кметът Красимир Костов и зам.-кметът по строителство и екология Иван Йонков ще направят оглед на улиците в града, по които се правят прокопавания и ще проследят как са възстановени настилките, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама