100 шуменски семейства без вода от 4 месеца

11:57, 30 юни 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 семейства от улиците “Акация”, “Ела” и “Бреза” в Шумен са без вода повече от 4 месеца. Водата от чешмите им и преди била с ниско налягане, но окончателно спряла през март, оплакаха се пред репортер на Topnovini.bg жителите на района. Къщите им са на високото по пътя към Ловната хижа.

В района прекарали нов мръсен канал и водопровод и оттогава водата съвсем спряла, твърдят хората. Мъкнат с колички туби от близката чешма, от чешмите до ресторант “Боровец” и Лозево. Къщите им са пълни с бутилки, легени и кофи с вода, но не могат нито да се измият, нито да се изкъпят като хората.

 “Месеци наред перем на ръце, имаме малки деца и болни възрастни хора на легло. Ще тръгне някаква епидемия, тежко ни и горко тогава”, жалват се хората.

Те събрали подписи и внесли миналия месец жалба в Общината, на която все още няма отговор. “Лично аз я подадох, от името на хората, които живеят на тези улици”, обясни Ведат Хюсеин. По думите му обаче никой не им обръща внимание, от ВиК идвали няколко пъти, без да обяснят за какво става въпрос и кога ще пуснат водата.

От ВиК-Шумен казаха, че причините за безводието са две – едната е извършващата се в момента реконструкция на водопровода по ул. “Арменска”, а втората е, че вероятно е запушен и затлачен каптаж на “Кьошковете”, откъдето районът се снабдява с вода. Изпратени са писма до управлението на Природен парк “Шуменско плато” и до Регионалната дирекция по горите, с искане да бъде разрешено ВиК специалистите да почистят каптажа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама