Край на километричните задръствания по пътя Бургас – Сарафово

12:38, 30 юни 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е приключил ремонтът на една от най-натоварените пътни отсечки в региона, тази на Бургас – Сарафово, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). От 12 ч. на обяд вече е напълно възстановено движението в двете посоки по ремонтираните платна.

Инвестицията бе за близо 2,6 млн. лв.,а парите за нея дойдоха изцяло от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтирани са 1,95 км от първокласния път. Строителните дейности бяха изпълнени от консорциум „Пътно строителство Бургас“ ДЗЗД. На отсечката са положени над 10 000 тона асфалт. За подобряване отводняването на пътя е извършено профилиране и попълване на банкети, ремонт на облицовани окопи и т. н. За повишаване безопасността на движението е поставена хоризонтална маркировка с перли по целия ремонтиран участък.

Строителните работи стартираха на 9 юни, като това костваше на шофьорите изключително много нерви в километричните задръствания, които се образуваха в пътния участък в продължение на цели две седмици.

Вчера един от лидерите на БСП в бургаска област и народен представител Атанас Зафиров сподели пред медиите, че ще потърси обяснение от министър Лиляна Павлова - чия е била идеята подобен ремонт да се случва в разгара на лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама