42-годишна пострада тежко при взрив край с. Мулдава (обновена 15,30 ч.)

13:22, 30 юни 15 / Любопитно 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
42-годишна жена е приета в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние след инцидент при взривни дейности на кариера в землището на асеновградското село Мулдава, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от здравното заведение.

Пострадалата е настанена в клиниката по анестезиология и интензивно лечение към Университетска болница със сериозни травми по лицето и черепа. Лекарите се опитват да спасят едното й около, което е пострадало. Жената е на изкуствено дишане, а вчера е претърпяла операция на долната челюст.

Счупена е базата на черепа й и всички лицеви кости. Заради сериозните травми, на пострадалата й предстои изключително дълъг период за възстановяване и множество операции.

Сигналът на тел. 112 е подаден вчера около 14.00 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР. Жената е ударена от камък по главата по време на планирани взривни действия в кариерата край селото.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура в Асеновград. Все още се изясняват причините за инцидента, уточниха от полицията.

По този повод Районна прокуратура - Асеновград, образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по член 338, ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс - невземане на необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества, при което е допуснато причиняване на средна телесна повреда.

От прокуратурата заявиха още, че вече са разпитани свидетели, проверява се документацията за добиване на инертни материали, както и дали са предприети мерки за сигурност при боравене с взривни вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама