Само една фирма е подала оферта за ремонт на ул."България" в разградското село Пороище

13:43, 30 юни 15 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само фирма „Петстрой” ЕООД – Разград е подала оферта за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни работи за ремонт на ул."България" в село Пороище. Документацията бе отворена днес от комисия с председател зам.-кмета на общината инж. Любомир Цонев.

Предвиденият финансов ресурс за ремонтните дейности е 75 000 лева без ДДС, като финансирането се осигурява със субсидия от републиканския бюджет.

Улицата започва от западния край на селото и е със значителен наклон. По нея се отичат водни количества от голям водосборен район. През 2014 г. при поройни дъждове голямото водно количество изравя асфалтовата и част от трошенокаменната настилка по улицата. Непосредствено след това, за да се възстанови проходимостта на улицата е извършено почистване и направа на трошенокаменна настилка.

Предвижда се върху 430-метровата отсечка да бъде положена бетонова настилка и бетонова подпорна стена с височина до 1 метър над нивото на прилежащия терен за ограничаване на водните количество, стичащи се по улицата, заедно с бетонова облицовка на канавката пред подпорната стена. Ремонтните дейности трябва да приключат до края на септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама