Областният управител на Добрич подписа договори на 80 безработни

15:00, 30 юни 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска в качеството си на работодател по проект „Подкрепа за заетост“, подписа договорите на 80 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда на територията на област Добрич. Проектът се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта.

Със заповед на областния управител бе назначена комисия, която посети общинските центрове, проведе събеседване и номинира явилите се кандидати.

По 15 от назначените безработни са от общините Генерал Тошево и Тервел, 12 – за община Добричка, 13 – Крушари, 10 - Добрич и по 5-има кандидати от общините Каварна, Шабла и Балчик.

         Основните им задължения са свързани с дейности за отстраняване на последствията от бедствията и за осъществяване на превенция в тази насока, като фокусът е върху потенциалния риск от наводнения, причинявани от обилни валежи. 

Разпределението на работните места е съобразено с целите на проекта, насочени към повишаване на заетостта и осигуряване на подкрепа за работодатели от общини, засегнати от природни бедствия. Те са съгласувани с кметовете и са одобрени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Заплащането на труда ще се осъществи с европейски средства, като трудовото възнаграждение е в размер на 380 лв. Предвижда се дейностите по проекта „Подкрепа за заетост" на ОП "Развитие на човешките ресурси" да приключат до края на 2015 г.

Връчването на трудовите договори на наетите лица започва от 1 юли по общини.

 

        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама