"Черно море" подкрепя "Ваканция без грижи 5"

15:40, 30 юни 15 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалният клуб „Черно море“ също подкрепя спортната кампания „Ваканция без грижи 5”. Тя ще събере над 400 деца от социални институции и семейна среда да спортуват заедно.

Инициативата се организира  за пета поредна година от Националното сдружение на сираците в България. Във футболния турнир ще вземат участие 22 отбора (над 160 деца на възраст от 14 до 18 години), в стрелбата в баскетболен кош ще се включат над 120 деца, в масовият крос  -над 300, а в надяждането ще участват 175 деца от Варна и Добрич.

Кампанията и тази година се провежда с подкрепата на Община Варна, Българския футболен съюз, Българска федерация по баскетбол и други. Специално участие в състезанията футбол, стрелба в баскетболен кош и масов крос ще вземат деца от центровете за настаняване от семеен тип от Добрич и Варна, както и деца от варненския квартал „Аспарухово“ и деца от семейна среда.

Инициативата бележи огромен успех и се е превърнала в традиция. На 1 юли 9.30 часа, на спортните игрища в „Младост“, по време на състезанията се очакват много официални гости, сред които и Яков Папарков, директор на Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“ и Валентин Станчев - селекционер в школата, представители на Община Варна и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама