Пилоти от Сливен заминават за Варна, за да се простят с Тодор Славов, навигаторът не знае за кончината

15:43, 30 юни 15 / Спорт 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пилоти от Сливен ще отидат със състезателните си автомобили и екипи във Варна, за да изпратят в последния му земен път трагично загиналия по време на скоростната отсечка Твърдица-Елена автомобилен ас Тодор Славов.

Опелото на 31-годишния пилот ще бъде утре, 1 юли, от 12.00 часа във варненския Катедрален храм Свето успение Богородично“.

Междувременно стана ясно, че състоянието на навигатора на Тодор Славов – Петър Илиев, който е в реанимацията на сливенската болница, е стабилизирано. Той е преминал през втора интервенция и според лекарите е стабилизиран.

По думите на сливналията Стефан Чолаков, бивш навигатор и настоящ функционер в автомобилния спорт, Илиев е контактен и все още не знае за смъртта  на своя колега и приятел Тодор Славов.

От своя страна екипът на Българска федерация по автомобилен спорт сподели чрез медиите своите най-сърдечни съболезнования на семейството на автомобилния състезател с многобройни победи и постижения Тодор Славов.

„Огромна е загубата на този толкова голям човек като душа, присъствие и състезател. Неговият силен, борбен дух го изправи пред избора да не се отказва и да се състезава докрай. Неговият професионализъм, находчивост и отдаденост към автомобилния спорт ще продължи да вдъхновява всички настоящи и бъдещи пилоти. За съжаление, България загуби един голям човек и автомобилен пилот Тодор Славов“, сподели председателят на БФАС Радослав Козлеков.

В обръщението още се казва:

„Нека всички приятелите и колеги на Тодор Славов, както и почитателите на автомобилния спорт, да се поклоним пред тленните му останки. Поклонението ще се извърши в сряда (1 юли) от 12 до 15 ч. в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. След това ще има шествие със състезателните автомобили на неговите колеги, които ще го изпратят в последния му път до Централни градски гробища."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама