Георги Гергов: БСП ще спечели поне 6 общини в област Пловдив

15:57, 30 юни 15 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"БСП ще спечели поне 6 общини в област Пловдив, като с това ще увеличи резултата си." Това заяви лидерът на БСП в област Пловдив Георги Гергов в предаването "Още от деня" на БНТ. За пример лидерът на социалистите даде предстоящите битки в общините Първомай, Марица, Куклен, Сопот, Стамболийски и Лъки, където сегашното управление не е на ГЕРБ, и Асеновград и Брезово, където БСП е управляваща.

"Имаме много общини, в които ще се сблъскаме с ГЕРБ и ще воюваме коя за кой. Ситуацията в Пловдив е различна", коментира шансовете на БСП Гергов.

"Нашите пленуми са място, на което си казваме истината. Има хора, които играят собствените си игри, но полека-лека се чистят. Проблемът в БСП след последната загуба е мълчанието, това че сега се говори, е добре. Националният съвет  се обяви против зависимостите в политиката, не сме влизали в детайли за практиките, но това е практика в целия ни политически живот. Това е  дълбоко деморализиращо системата, но всички си мълчат", каза още лидерът на социалистите в Пловдив.

Според Гергов е редно самият той, като председател на партията, да води "отбора". "Аз имам други проблеми - руско гражданство, но най-малкото ще водя листата с общински съветници, ако позволяват наредбите и законите, а за кмет или аз, или някой друг, който изберем", каза соцлидерът.

Пловдив отдавна е пропилян на базата на това, че ГЕРБ стои здраво на краката си, смята Гергов. "ГЕРБ изтегли близо 80 милиона кредити, които ще ги връщат всички провдивчани, направиха се доста неща, хората тези неща не ги разбират, не ги виждат... но ще ги плащат така или иначе. За Пловдив ние ще направим битката. Има доста силни кандидати. Славчо Атанасов, бившият кмет, е силна фигура. Каназирева също е силна фигура", коментира той.

БСП има 18 номинации за кандидати за кмет на Пловдив, въпреки че знае, че е губеща позицията, заяви още Гергов. Според него единственият кандиадт на ГЕРБ - Иван Тотев, има своите шансове. "Иван направи много за града и сигурно ще повтори мандата, но ние ще присъстваме усилено в местния парламент, ще си казваме думата и ще трябва да се съобразяват с нас", каза лидерът на пловдивските социалисти. По думите му БСП има една генерална генетична грешка от дълги години. "Тя е, че когато дойдем на власт, изведнъж във власта, в управлението виждаш едни хора, които никога не си ги виждал. Така наречените технократи и специалисти. Затова нашите хора ни наказват. Тази пропаст между централното ръководство и хората долу ни доведе до мястото, където сме сега", смята лидерът на левите в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама