Танцьори от 8 държави се включват в МФФ "Варненско лято"

08:07, 01 авг 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем чуждестранни ансамбли от Сърбия, Турция, Грузия, Мексико, Латвия, Македония и Полша и българския Фолклорен ансамбъл „Варна“ ще вземат участие в 24-ото издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“, който ще се проведе в морския град в дните от 2-ри до 6-ти август.

Официалното откриване, под надслов „Заедно днес и завинаги да останем приятели“, ще се състои на 2-ри август от 21 часа в Летния театър с концерт на всички участници.

В рамките на фестивала ще се проведат 12 концерта. Съставите ще се изявяват всяка вечер от 19 ч. на откритата сцена „Раковина“ в Морската градина и от 21 ч. в Летния театър.

Предвидени са две дефилета – Фолклорна плетеница – на 2-ри август от 18.30 ч. от площад „Независимост“ до входа на Морската градина, и на 6-ти август от 19 ч. от хотел „Черно море“ до Летния театър.

За първи път в програмата са включени концерти в два от варненските райони: в „Младост“ – на 5-ти август от 18 ч. , и във „Вл. Варненчик“ - в същия ден от 19.30 ч.

Дефилета и концерти ще се проведат и в курортите „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“, съответно  на 3-ти и 4-ти август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама