Ограничават движението в Пловдив заради градското дерби

08:53, 01 авг 15 / Спорт 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Временни ограничения за движението ще бъдат въведени по "Коматевско шосе" заради днешната футболна среща от третия кръг на "А" група между отборите на "Ботев" (Пловдив) и "Локомотив" (Пловдив), съобщиха от Областната дирекция на МВР. Частично затворена за преминаване от страна на футболен комплекс "Ботев 1912" ще бъде ул. "Захаридово". Изцяло затворена ще бъде ул. "Воден".

Засилено ще е полицейското присъствие в цял Пловдив. На различни места ще бъдат разположени екипи от Областна дирекция на МВР, СДВР, както и сили от дирекция "Жандармерия". По улиците на града и в проблемните зони ще има патрули от специализираните подразделения за охрана на обществения ред.

Провеждане на шествия на феновете и на двата отбора не е разрешено. Агитка на "Локо" ще пътува организирано с полицейски ескорт от стадион "Локомотив" до спортния комплекс на ПФК "Ботев". След приключване на срещата тя ще бъде съпроводена обратно до стадион "Локомотив".

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим. Създадена е организация задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща, да бъдат обработвани незабавно и предавани на съда. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона, установените от записа лица ще понесат отговорността си, категорични са от полицията.

И още – със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона днес.

Припомняме, че градското дерби започва от 18,30 часа на стадиона на футболен комплекс "Ботев 1912" квартал Коматево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама