Наводнени дворове във всички квартали след пороя в Сливен

09:17, 01 авг 15 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наводнени дворове, мазета и приземни етажи в почти всички квартали на Сливен са част от последствията от снощния проливен дъжд, придружен с гръмотевици и градушка,  съобщи  инж. Снежана Кънева, началник отдел  "Сигурност, управление при кризи и ОМП" към общинска администрация Сливен.

За много кратко време при оперативния дежурен в Община Сливен са получени сигнали от граждани, като най-много те са от кварталите „Българка“, „Комлука“, „Клуцохор“ и „Сини камъни“. Няколко търговски обекти в района на ул. „Великокняжевска“ и „Розова градина“ също са сигнализирали за наводнени помещения, подземни етажи и дворове.

Проливният дъжд е наводнил булеварди и улици в града, като неудобства за пешеходци и шофьори снощи е имало в района до Колодрума, край жп гарата, а също и около Градински и Дамарски мост. Ледените късове, с големина на орех, са счупили прозорци на къщи в района на пл. „Васил Левски“. Автомобили са аварирали в района около Колодрума и при кръстовището на Дамарски мост, където екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са оказали помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама