Командирът на ВВС със специално обръщение към екипажите, гасили пожара край Рилския манастир

11:58, 01 авг 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев направи специално обръщение към личния състав на екипажите от авиобаза Крумово, участвали в гасенето на пожара край Рилския манастир.

"Скъпи колеги, в напрегната и рискова обстановка в продължение на 4 дни, от 24 до 27 юли, двата екипажа на вертолетите Ми-17 от 24 авиобаза Крумово оказаха решителна подкрепа в борбата с горския пожар в района на Рилския манастир", заявява той.

"Тоновете вода, излети над огнената стихия, изискваха десетки часове във въздуха. Часове, изпълнени не само с опасности, динамика и напрежение, но преди всичко с професионализъм, мъжество и себеотрицание.

Воините от ВВС отново доказаха, че България може да разчита на своята армия. Това се случва, защото ВВС винаги работят в екип - както във въздуха, така и на земята.

Благодаря Ви, командири на екипажи и втори пилоти. Благодаря Ви, бордни инженери и оператори на системата за гасене. Благодаря на инженерно-техническия състав, участвал на място на площадката в Рила, както и на осигуряващия състав, действал от летищата Крумово и Враждебна. Благодаря на старшите оперативни дежурни и разчетите от Авиационния Оперативен Център. Благодаря на командването на 24 авиобаза. Благодаря за отлично свършената работа!", завършва обръщението си той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама