Гранични полицаи от Свиленград хванаха нелегални и трафиканти на хора

13:01, 01 авг 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към 3.45 часа днес, граничен патрул от ГПУ-Свиленград, при обход на маршрута забелязал лек автомобил и два микробуса, спрели на банкета преди бензиностанция в района, съобщаватот МВР. Скоро автомобилите потеглили и обърнали в посока към село Капитан Андреево. Патрулът ги последвал и преди ж.п. моста колите са спрени.

При проверката на трите превозни средства граничните полицаи открили общо 60 души.  6-има от тях са български граждани, 54 души са преминали нелегално на територията на България.

Минути по-късно граничният патрул получил съобщение за открити двама души, близо до мястото на задържане на автомобилите, които се опитват да се прикрият в канавката до пътя.

Задържани в този участък от границата са общо 62 души. От тях 8 души са български граждани, съпричастни към случая, 54 души - 20 мъже, 9 жени и 25 деца са сирийски граждани.

Задържани са и трите автомобила: “Форд Транзит” “Мерцедес” и “Ауди” А-6 , и трите с хасковска регистрация.

Изготвени са необходимите документи за 24-часово задържане на групата, чужденците са настанени в помещения за временно задържане към ГПУ-Свиленград, жените и децата - в обособено помещение за майки с деца.

Както по-рано днес съобщихме, само за два дни край Свиленград са арестувани 150 души бежанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама