2895 са първокурсниците след второто класиране в ПУ

14:49, 01 авг 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2895 първокурсниците са се записали в Пловдивския университет след второто класиране, което значи, че вече са запълнени 75% от местата за редовно и 85% за задочно обучение, съобщиха зам.-ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Мария Стоянова.

Записването след трето класиране, което от ПУ "Паисий Хилендарски" обявиха днес, ще се проведе от 3 до 6 август. След това ще продължи записването за незаетите единични места в специалностите на деветте факултета.

От ПУ посочват, че след второто класиране са запълнени специалностите "Софтуерни технологии и дизайн", "Психология", "Финанси", "Маркетинг", "Английска филология", "Френска филология", "Лингвистика с IT", "Лингвистика с маркетинг", "Лингвистика с бизнес администрация", "Медицинска химия", "Телекомуникации с мениджмънт", "Международни икономически отношения", "Физическо възпитание" и "Стопанско управление" - в задочна форма.

За специалността "Право" има свободни единични места единствено за задочно следване. В едни от най-желаните от кандидат-студентите направления "Икономика" и "Администрация и управление" запълването на местата в редовна форма е достигнало съответно 96 и 83 на сто, а в задочна форма записването изцяло приключи.

Във водещото направление "Информатика" – редовно обучение, новите студенти до момента са 89 на сто от необходимия брой, а в задочно – 87%. За поредна година педагогическите специалности са сред най-атрактивните за кандидатите. След второ класиране за задочна форма са записани 84% от необходимата бройка първокурсници, а за редовна – 81 на сто. "Предучилищна педагогика и начална училищна педагогика", която е втората поред най-желана от от кандидат-студентите специалност, е запълнила 93% от местата си за редовна форма и 84 % за задочно обучение. В направление "История$ са заети 82 на сто от местата

Акредитираният държавен прием на ПУ "Паисий Хилендарски$ през новата академична година е 3 779 места в бакалавърски и директни магистърски програми. В това число не влиза приемът на нови студенти във филиалите на Пловдивския университет в Смолян и Кърджали и в Техническия колеж в Смолян, уточниха от висшето училище.

Новият випуск на ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по "Актьорско майсторство за драматичен театър". Тази година трите кръга ще са на 14, 15 и 16 септември, а класирането - един ден след обявяване на резултатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама