Варненци пратиха на балотаж Портних и Папазов

14:56, 01 авг 15 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ПП ГЕРБ Иван Портних и опонентът му Данаил Папазов, играещ по формулата "автентично независим”, събраха най-много гласове в онлайн допитването на varna.topnovini.bg с въпрос "Кой ще бъде новият кмет на Варна?”

Нито един от двамата претенденти обаче няма нужната електорална подкрепа (50%), за да спечели изборите на І тур, показват резултатите от 7-дневната анкета, в която се включиха 461 уникални IP адреса и която не претендира за представителност.

За кандидата на ГЕРБ и настоящ кмет на Варна са гласували 38% (176 гласа) от участвалите в анкетата, а за бившия транспортен министър от кабинета "Орешарски” своя вот са дали 24% (112 гласа).

На трето място в онлайн допитването читателите на varna.topnovini.bg са класирали кандидата на ПП "Възраждане” Костадин Костадинов, подкрепен и от други националистически формации, който е събрал 13% (62 гласа) подкрепа.

Според анкетата рейтингът на подкрепения от ДСБ кандидат-кмет Чавдар Трифонов се е сринал осезаемо в сравнение с частичните местни избори през 2013 година, когато бизнесменът изпревари Веселин Марешки и се класира на трето място. Читателите на varna.topnovini.bg сега поставят Трифонов на четвърто място, като гласуваното му доверие е 9% (43 гласа).

В дъното на класацията остава кандидатът на БСП – проф. Анелия Клисарова, която е събрала по-малко гласове (3%) дори от изгонения от варненци Кирил Йорданов, за когото биха гласували 4%, ако се кандидатира.

 7% от участвалите в допитването заявяват категорично, че няма да упражнят правото си на вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама