Милена Колева от Бузлуджа: На нас се пада историческата роля да съхраним България (снимки)

15:15, 01 авг 15 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Съборът на Бузлуджа е доказателство, че БСП е жива партия, БСП е политическа сила с автентична човешка енергия." С тези думи се обърна към многохилядното множество, събрало се на Историческа поляна, 31-годишната социалистка Милена Колева, кандидат за кмет на пловдивския район "Западен", разказаха от БСП - Пловдив.

Младата пловдивчанка сподели вълнението си да говори след проф. Михаил Мирчев, кандидат за кмет на София, и преди самия лидер на социалистите Михаил Миков.

В речта си инж. Колева изтъкна историческата роля на левицата да съхрани държавата за настоящите и бъдещите поколения.

"Като майка на малко детенце искам то и другите малчугани да изживеят красиво детство с работещи родители, с приятели и с Родина, която им дава сигурност и стабилност", посочи Колева. Тя благодари на възрастните хора за усилията да създават модерна България, но и изтъкна, че преходът наказа с несправедливо и мизерно битие точно тези хора.

"Човекът вече не е ценност в днешна България, затова ние, социалистите, нямаме право да отстъпваме", категорична бе пловдивската кандидатка за районен кмет. По думите й в район "Западен" живеят около 40 000 пловдивчани и в тази кампания тя ще се постарае да ги убеди, че те са важните. Милена Колева гарантира, че няма да щади сили, за да стигне до тях.

"Имам здрава основа и самочувствие, защото зад мен стои единствената партия, която отстоява справедливостта", изтъкна IT - специалистката.

Край нея бяха още лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, пловдивският народен представител Георги Търновалийски и колегите й кандидати за районни кметове от БСП - Пловдив.

Красимир Трифонов, кандидат-кметът на район "Южен", също изрази твърдата си убеденост, че БСП е силна и несломима. "Зареден съм от вярата на хората, влизам в предизборната битка със стремеж към успеха", заяви той. "Днес за пореден път доказваме, че сме единни в устрема си да живеем в достойна държава с развити градове", посочи и Добромира Тошева, кандидат за кмет за район "Тракия". Според Йордан Василев, кандидатът на БСП в "Източен", Бузлуджа носи революционен заряд, който той ще запази за предстоящата кампания чак до успешния финал. Петър Курдов, който ще се бори за район "Северен" отбеляза, че тръгва към най-важния мач със силен дух, много енергия и ентусиазъм.

"Атмосферата днес тук - на това сакрално за нас място, е респектираща за опоненти и критици, а за социалисти и симпатизанти означава само едно – победа!", заяви депутатът от БСП Лява България Георги Търновалийски. Председателят на ГС и ОблС на БСП – Пловдив, Георги Гергов също даде своето определение за идеята, партията и днешния празник с думите: "Това сме ние - поглеждаш Историческа поляна с хилядите хора и разбираш каква сила и мощ е БСП!".

Повече от 5000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта са на Бузлуджа, за да отпразнуват рождения ден на партия - 2 август 1891 година. Тази година мотото на събора е "За хората! Справедливост и солидарност".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама