Продължават ремонтите в 15 училища в Пловдивска област

17:18, 01 авг 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 15 училища в Пловдивска област се извършват ремонти преди началото на учебната година, заяви Соня Мелоян - началник отдел "Инспектиране и организационно-методична дейност" в РИО - Пловдив.

По думите и тече и ремонт в Професионалната гимназия по електротехника и електроника - Пловдив. Основните дейности по укрепването на блок 6 в държавното училище е приключил, но предстоят довършителни работи. Предвижда се те да приключат до края на декември 2015 година, без обаче да окажат влияние на учебния процес през новата учебна година.

Професионалната гимназия е включена в програма "Региони в растеж" и тези дейности са зададени за изпълнение от министерството, посочи тя.

Ремонтни се извършват и в 14 общински училища в Пловдивско, съобщава Радио "Фокус". Очакванията са те да приключат към 15 септември.

Единствено в ОУ "Петър Бонев" в град Перущица се извършва по-крупен ремонт по Международен фонд "Козлодуй", поясни Мелоян. Там се подменя дограмата, поставя се изолация на покрива, а също и топлоизолация на цялата сграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама