HBO-Българя спря окончателно сигнала към "Булсатком"

19:04, 01 авг 15 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
HBO-България спря окончателно излъчването си към телевизионния оператор „Булсатком”, потвърдиха от телевизионния канал пред София Topnovini.bg. Причината е неизплащането на задълженията по вноските на лицензионната такса по договора с HBO. Така клиентите на „Булсатком” вече няма да гледат нито HBO, нито „Синемакс”.

От „Булсатком” ще компенсират клиентите си, които са предплатили пакета, в размер на 150% от предплатената сума. Услугите, с които те ще бъдат компенсирани са по избор на клиентите. От 1 септември телевизионният оператор пуска четири канала с филми - „Action+”, „Cinema+”, „Comedy+” и „Filmbox”, както и „Fusion IPTV box” с видеотека от 2000 часа в 9 категории.

В позицията на „Булсатком” се казва, че HBO са предложили нереално високи цени и да им бъде гарантиран висок минимален брой абонати. Тези условия ще доведат до драстичното поскъпване на пакета за клиентите, затова и операторът не се е съгласил на тях.

От позицията на HBO става ясно, че не са предлагали увеличение на таксата за услугата, като отбелязаха, че договорът между тях и „Булсатком” е от самото начало на годината.

Припомняме, че конфликтът между двете страни е от преди повече от месец. Тогава HBO спираха предупредително сигнала за час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама