Монтират знаци с дистанционно управление на пътя Асеновград-Пампорово

11:18, 02 авг 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Знаци с дистанционно управление (Variable message signs) предстои да бъдат монтирани на път II-86, в участъка между Асеновград и Пампорово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Първото такова съоръжение вече бе поставено на път II-16 Нови Искър-Своге, уточниха от пътната агенция. Доставката, монтажът и внедряването на този вид знаци е по проект на АПИ, финансиран от ОП "Техническа помощ" 2007-2013 г.

Системата от пътни знаци с възможност за дистанционно изменение ще осигури бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, твърдят от АПИ.

Знаците ще сигнализират за въведените ограничения и алтернативните маршрути чрез прилагане на съвременни комуникационно-информационни технологии. Комбинация от светодиоди с два цвята на таблото дава възможност да се изобразява както текст, така и символ на определен пътен знак.

Предвижда се да бъдат поставени общо 20 броя пътни знаци с възможност за дистанционно изменение в различни области от страната по пътищата от първокласната и второкласната пътна мрежа.

Изпълнението на договора за доставка, монтаж и внедряване на системата от пътни знаци с възможност за дистанционно изменение след проведена процедура по ЗОП е възложено на "Системни комуникации" ЕООД. Стойността му е 526 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на проекта е краят на октомври т. г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама