1500 социалисти от област В. Търново изкачиха Бузлуджа

11:59, 02 авг 15 / Политика 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1500 социалисти и симпатизанти на БСП от Великотърновска област участваха в празника на връх Бузлуджа. Великотърновци бяха поведени от кандидата за кмет на старата столица и областен председател на БСП - Валентин Ламбев.

Заедно с тях бяха кандидатите за кметове на Горна Оряховица – Ангел Йорданов, на Свищов – Генчо Генчев, на Павликени – инж.Емануил Манолов, на Лясковец – Петър Зангов. Честването уважиха настоящите успешни кметове на БСП в Полски Тръмбеш – Георги Чакъров и в Сухиндол – инж. Пламен Чернев. Социалисти от Златарица и Елена, където предстоят общинските конференции, също участваха в празника.

В традиционното честване на 124-годишнината от създаването на организирано социалистическо движение в България на Историческа поляна под паметника Бузлуджа се събраха 50 000 членове и симпатизанти на БСП, привърженици на лявата идея.

На поляната сред хората бяха и членове на ръководството на БСП, председателите на партиите от Коалиция „БСП лява България”, депутатите от ПГ на БСП, членове на Младежкото обединение в БСП, 105-годишният Асен Костов – най-възрастният социалист в Европа и др. Официален гост бе кметът на Калафат – Мирча Гуца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама