Меглена Кунева: Действията на лицата от властта трябва да са публични

14:07, 02 авг 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публичността за лицата, които заемат властови позиции, е ключова за връщането на доверието на гражданите в институциите, каза вицепремиерът и лидерът на Движение „България за гражданите” (ДБГ) Меглена Кунева в ефира на БНР. Тя даде пример с европейските институции, където еврокомисарите публикуват всичките си срещи на интернет страниците си.

Кунева разкритикува решението на депутатите в последния час на последния ден на сесията на парламента да се разглежда антикорупционният закон, който е внесен от Министерския съвет и се счита за приоритетен. С отлагането на важни закони като този и промените в Конституцията не се стига до резултати, заяви още вицепремиерът.

Тя припомни, че Реформаторският блок настоява за свикването на Съвета за развитие и изготвянето на пътна карта и законодателна програма на кабинета и управляващото мнозинство. Кунева е категорична, че „правилата в коалицията трябва да са резултатите, които постигаме”.

Изготвянето на пътна карта и даването на ясен ангажимент за нейното прилагане ще дадат яснота на гражданите какво да очакват от управлението, като това ще отмерва и успехът им и прага, под който не може да се пада, посочи Кунева.

Относно необходимостта за преформулиране на коалицията, лидерът на ДБГ каза, че разговорът не трябва да бъде през медиите, а в рамките на легитимния орган на коалицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама