Борисов в Сливен: Задържан е убиецът на англичанката, утре гледат мярката му за неотклонение

14:21, 02 авг 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържан е рецидивист за  убийството на 60-годишна английска гражданка в ямболското село Маломир, съобщи днес в Сливен премиерът  Бойко Борисов.

Жената е била изнасилена, удряна, горена  и убита по особено жесток начин. ДНК-то, намерено на мястото на престъплението, съвпадало с това на задържания рецидивист, поясни още Борисов.

60-годишната жена излязла в четвъртък вечерта, за да разходи кучета си, но след това не се прибрала у дома. По-късно криминалисти са открили обгорения труп на англичанката. Министър-председателят окачестви убийството като зверско и коментира, че ще запомни този регион с изключително зверски убийства.

Борисов каза, че по случая се е работило тази нощ и поздравява директора и криминалистите от ОД на МВР – Ямбол и благодари на ДНК-лабораторията в Бургас.

„Убиецът е задържан, утре ще се гледа мярката му за неотклонение”, каза още Борисов.

Министър – председателят и министърът на земеделието и храните Десислава Танева бяха в Сливен, за да  разглеждат новата поточна линия във фирма за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци в града, която е на цена  близо 2,5 млн. лв. Проектът е по мярка „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ от Програмата за развитие на селските райони на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама