Бойко Борисов: Звено с прокурори, експерти и служители на ДАНС ще затегне контрола в енергетиката.

15:20, 02 авг 15 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирано звено с прокурори, експерти и служители на ДАНС ще упражнява контрол в енергетиката. Това съобщи на страницата си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов, който е в Сливен заедно с министъра на земеделието Десислава Танева.

Борисов обясни, че ще се срещне с представители на Българския енергиен холдинг. „Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат”, каза премиерът.

Премиерът заяви, че се работи денонощно по по модела за определяне цената на тока и хората няма да плащат за грешки на предишни правителства.

„Цените няма да се вдигнат, защото пазарът ги регулира. До сега, при сваляне на цените на тока, аз не съм видял да поевтинее нещо. През тези 15 – 20 години в енергетиката са правени куп безобразия, пропилени са милиарди за „Белене“ и за „Цанков камък“. Ще устискаме две-три години, докато се нормализира ситуацията в енергетиката.“, каза още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама