Ивайло Калфин: Демографската криза се влияе от икономиката и производителността

19:27, 02 авг 15 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Демографската криза в страната е свързана с икономиката и с производителността, а не само с броя на населението и с конкретни мерки на правителството, каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в ефира на БНР.

Той смята, че докато не се създадат условията и услугите, които да облекчат гледането на дете от едно семейство, няма да има и видими резултати със справянето с демографската криза.

Според доклада на ООН през 2050 г. в България ще живеят около 5 млн. българи. В тази връзка Калфин е категоричен, че бедността не трябва да се увеличава, защото страните, които имат добра демографска характеристика, са тези, които осигуряват на един работещ висок процент на Брутен вътрешен продукт.

Относно коалиционното споразумение, Калфин отбеляза, че то не е необходимо да се предоговаря и преформулира. Той призова за сериозна и откровена дискусия между партиите от мнозинството.

„Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми, писма и последни предупреждения. Когато имаме съгласие върху целите на политиката, тогава трябва да обсъдим инструментите, с които това се постига”,сподели Калфин.

Законът за корупцията трябва да премине през още дискусии, за да не се правят след това промени по него, които да не постигат необходимите резултати, смята вицепремиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама