Черно море взе за курбан чужденец навръх Илинден

20:11, 02 авг 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навръх Илинден по стар стил, 2 август, морето край Варна взе поредната си жертва, която обаче е първата за сезона в работното време на спасителите на охраняема зона. По цялото крайбрежие предупредителният флаг е червен, който забранява влизането в морето, но ограничителната мярка не спира недисциплинираните плажуващи, дори на Илинден.

Цял ден спасителите са спирали влизащи във водата, които без никакви задръжки отново са тръгвали към морето, съобщи управителят на ДКЦ І "Света Клементина” д-р Иван Иванов, който осигурява медицинското обслужване по плажовете.

Фаталният инцидент днес е станал на 12 пост в курорта "Златни пясъци” с 55-годишен датски гражданин. Медицинският екип е извикан в 14:15 часа и след 30 минути пълна реанимация с интубиране, без видими признаци за дишане и живот, смъртта на чужденеца е установена в 14:50 часа.

Докато дежурният реанимобил е бил ангажиран с удавения датчанин, втори реанимобил е изпратен от курорта "Св. св. Константин и Елена”, за да подсигури плажа при евентуален друг инцидент, каза още д-р Иванов.

В жегата днес 70-годишен варненец е получил хипертонична криза на втора буна във Варна и след оказаната му неотложна помощ е бил хоспитализиран. В кв. Аспарухово е оказана медицинска помощ на дете с алергичен пристъп след ужилване от оса. Поставена му е инжекция и след отшумяването на пристъпа е изпратено в дома си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама