България – най-добре пазената тайна на Европа

20:18, 02 авг 15 / Култура 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През последните години страната ни привлича все повече авантюристични млади хора и бързо се превръща в гореща туристическа дестинация източно от Прага. Това пише сайтът goabroad.com, цитиран от Европейската комисия.

Страната ни е определена като най-добре пазената тайна на Европа, като подробно са описани и причините защо това не трябва да е така.

Една от причините е фактът, че за европейците цените у нас са повече от приемливи. Столицата е дадена за пример, като София е поставена в Топ четири най-впечатляващите, все още достъпни европейски градове.

Споменава се и любопитният факт, че София е единствената европейска столица, в чийто център може да се видят християнски православен храм, католическа катедрала, синагога и джамия, образуващи правоъгълник на толерантността.

На четвърто място е поставен автентичният дух – в обстановката, градската среда и гостоприемното население. Туристите са предупредени да носят речници със себе си, тъй като кирилицата ще ги затрудни максимално.

В случая с България размерът не е от значение, се казва в статията. Страната не е голяма физически, но това е без значение като говорим за величествената природа и природни чудеса.

Българската кухня е определена като още едно от „чудесата“, от които туристите могат да опитат. Органична и висококачествена храна - кебапчета, кюфтета, луканка, баница, таратор, айрян. Интересният факт за чуждестранните туристи е, че в България хапваме пържените картофи, поръсени със сирене.

Като най-сериозна причина, поради която страната ни е най-добре пазената тайна, са безпрецедентните археологически открития. „В зависимост от това колко приключенски сте склонни да бъдете, можете да следвате стъпките на траки, римляни или древни българи, които ще ви отведат до открити гробници, 2 500-годишни обредни комплекси или до някой археологически музей със съкровища“, обясняват goabroad.com. Всичко изброено говори за една наистина висока оценка за страната ни, но пък ние си го заслужаваме.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама