НАП започна пълна данъчна ревизия на вестник "Сега"

21:01, 02 авг 15 / Политика 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната агенция за приходите (НАП) започна пълна данъчна ревизия на издателя на вестник „Сега” за 5 години назад, информира изданието. Това става няколко дни след като министър-председателят Бойко Борисов изрази недоволството си срещу публикации на медията относно това, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно и на практика блокират ключови реформи.

„В медиите бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение”, каза Борисов в парламента.

Това не е първият случай на проверка на НАП след публикации на в. „Сега”. Пълна ревизия на дейността на частната газова компания „Овергаз Инк.” АД за периода 2003 – 2007 г. имаше в края на 2008 г. Това се случи след поредица от критични публикации за коалиционното правителство на Сергей Станишев и за действията на ДПС.

След ревизията се установи, че няма нарушения в „Овергаз Инк.”. НАП отказа да признае разходите за рекламата, която фирмата е публикувала в „Сега” и се стигна до съд, където през 2013 г. бе оспорен фактът. „Овергаз Инк.” спечели делото на всички инстанции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама