Пловдив вече има плаж на Марица (снимки и видео)

21:24, 02 авг 15 / Любопитно 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Редом с градските басейни и аквапаркове пловдивчани вече имат още едно място за разхлада в горещите летни дни. Тази вечер официално бе открит плажът на река Марица - на южния бряг, в пространството между Пешеходния и Панаирания мост.

Стотици любопитни и купонджийски настроени жители и гости на Града под тепетата дойдоха да видят новата лятна атракция. Освен че бяха почистили речното корито и бяха осигурили музика, организаторите от One Architecture Week предлагаха и напитки в импровизиран бар. Към басейните първи се втурнаха децата, за които градският плаж осигурява място за игри и спорт.

Целта на проекта "Плажът на Марица" е да се възстанови позабравената традиция на някогашните публични бани край Марица. Идеята е зоната около реката да бъде оживена и приобщена към социалното пространство. Затова и през септември тук ще заработи отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции.

Проектът е инцииран от организаторите на фестивала One Architecture Week, който ще се проведе от 18 до 27 септември в Пловдив. Тазгодишната тема на международния форум е "При-общената река".

Плажът на Марица ще съществува от 2 август до 30 септември, уточниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама