Преместват областния управител на Разград за лечение в "Пирогов"

13:42, 06 авг 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взето е решение областният управител на Разград Петър Василев, който пострада тежко в катастрофа вчера, да бъде преместен за лечение в „Пирогов”.

Състоянието на губернатора се е стабилизирало, но опасността за живота му не е отминала и от разградската болница той ще бъде преместен за лечение в София.

На Василев е направен скенер на главата, гръдния кош и коремната кухина и е допуснато да бъде транспортиран.

В „Пирогов” той ще подлежи на ортопедично лечение, защото най-тежко са пострадали двете му подбедрици, които са с открити замърсени фрактури.

Петър Василев катастрофира тежко в нощта на вторник срещу сряда.

Инцидентът с 45-годишния управител, който пътувал сам със служебния автомобил от село Самуил към село Хърсово, община Исперих, е станал на равен пътен участък, последван от десен завой.

Василев не успял  да овладее автомобила, навлязъл  в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е  паднало. Мъжът е шофирал без предпазен колан.

Сигналът за произшествието е подаден от очевидец, който се е движел зад колата на областния управител. За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била разрязана от повиканите на мястото на произшествието представители на „Пожарна и аварийна безопасност”.

Резултатите от изготвената експертиза по образуваното досъдебно производство за тежкото пътно-транспортно произшествие показват, че той е Петър Василев е управлявал с 3 промила алкохол в кръвта служебния  автомобил  на областната управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама