Санират две училища и детска градина в Стара Загора

07:01, 07 авг 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 1.8 млн. лв. ще бъдат дадени за рехабилитация и повишаване  енергийната ефективност на две училища и една детска градина в Стара Загора, съобщиха от Общината. Средствата са осигурени от Националния доверителен екофонд.

Договорите за изпълнение на строителните дейности ще бъдат подписани днес. Те се сключват след проведена обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи - енергоспестяващи мерки (саниране) и рехабилитация на общински обекти.

Ще бъдат санирани Основно училище (ОУ) „Георги Райчев“, ОУ„Паисий Хилендарски“ и Целодневна детска градина (ЦДГ) „Бреза“.

Изпълнител на обект ОУ „Георги Райчев“ е  софийската „Енерджи Ефект“. Общата стойност на договора е  916 385 лева, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Избраният изпълнител за ОУ „Паисий Хилендарски“ е „Суперстрой – Инженеринг“  Ямбол. Общата стойност на договора е 663 440 лева, срокът за изпълнение 120 календарни дни.

За извършване на строително-монтажни работи на ЦДГ „Бреза“ е избран консорциум „Билс Строй“, Пловдив. Общата стойност на договора е в размер на 207 462 лева с ДДС, а срокът за изпълнението му е 57 календарни дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама