Талантлив майстор на графити ще рисува Роби Уилямс в Бургас

07:48, 07 авг 15 / Любопитно 25 658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният бургаски художник на графити Иван Янков, познат с артистичния псевдоним Esteo, ще рисува голямата звезда на британската поп сцена Роби Уилямс. Това сподели специално за Topnovini.bg самият той. В рамките на четири часа днес, преди началото на концерта, Esteo ще трябва да изобрази на винил лошото момче на Англия. Билбордът ще бъде поставен до стълбите на централния плаж в Бургас, така че всички да могат да го виждат.

Естео разказва, че предложението от страна на организаторите на най-чакания музикален фестивал това лято у нас - Spirit of Burgas, го заварило съвсем неподготвен, макар че това не е първият път, в който го канят да прави нещо подобно.

„Обадиха ми се преди ден от известен магазин, който работи с организаторите на Spirit of Burgas. Изобщо не си представях, че ще рисувам Роби Уилямс, макар че в предишните издания на фестивала съм правил графити и на други известни изпълнители“, допълни с известна доза скромност Естео.

Винилът ще изобразява водещата снимка на Роби Уилямс от турнето “Let me entertain you” и в основната си част ще бъде черно-бял. По предварителни изчисления за направата му ще отидат около 20 флакона спрей, тъй като няма да бъде с много малки размери.

Един от най-добрите майстори на графити в България не скри пред репортер на Topnovini.bg, че много би желал да се срещне с Роби Уилямс очи в очи, тъй като досега с никоя от звездите, които е рисувал не е имал подобна възможност. „Дори и само автограф да ми даде пак ще бъда безкрайно благодарен. Всичко това го правя напълно безвъзмездно, не чакам нищо“, допълни талатливият художник.

Esteo започва да русува графити през 2001 година, като за много кратък период от време е признат за един от най-добрите в този тип изкуство в страната ни. Зад себе си е оставил множество цветни стени, дори вече не помни бройката им. Иван Янков е участвал в много престижни фестивали за графити в България и чужбина. Ходил е да рисува в страни като Гърция, Полша, Румъния, Сърбия, Чехия, Австрия и Испания, а съвсем наскоро се завърна от състезание по графити в Германия. Той е човекът изпод, чийто талант, преди няколко месеца на сградата на ВиК в Бургас, изникна потрет на апостола на свободата Васил Левски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама