32-годишен габровец фаворит да доставя дезинфектанти на Община Русе

08:02, 07 авг 15 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Габровската фирма "Смарт Бизнес Къмпани" ЕООД е основният фаворит за изпълнение на обществената поръчка с предмет "Доставка на дезинфектанти, почистващи, перилни препарати, на санитарни и битови материали за нуждите на Община Русе и второстепенните разпоредители, които не са самостоятелни ЮЛ и не са възложители по ЗОП" през следващите 2 години.

Тя е получила най-много точки при оценяването на техническите оферти, а при отварянето на ценовите оферти стана ясно, че е предложила и най-ниска цена.

До момента за "Доставка на дезинфектанти, почистващи, перилни препарати и санитарни материали за нуждите на Община Русе и второстепенните разпоредители" се грижи "Санси" ООД. След неуспешен първи опит в началото на 2013 г., поради липса на подадени в срок оферти, при втория през август 2013 г. е подписан двугодишен договор с фирмата, управлявана от Симеон Василев Симеонов и Георги Илиев Георгиев, за 285 126.91 лв.

Новият фаворит е регистриран в Габрово с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. 32-годишния Никола Рашков Рахнев.

"ИПК Бизнес" ЕООД е другият участник допуснат до финалната фаза. Дружеството е регистрирано в София с управител и едноличен собственик на капитала Иван Петров Кименов.

То е получило 11.43 точки на елемент на техническото предложение, а габровската фирма - 20 т.

Предложената от "Смарт Бизнес Къмпани" ЕООД цена е 241 966.10 с ДДС, а от "ИПК Бизнес" ЕООД - 292 700 лв. с ДДС.

Прогнозната стойност, която е заделила местната администрация за тази поръчка е 391 666.66 лв. без ДДС.

От комисията бе коментирано, че не е разглеждана и оценявана офертата на участника „Тити“ ЕООД на основание чл. 16г, ал. 6 от Закона за обществени поръчки. Според него в случаите, когато в процедурата участват едно или повече специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, които са вписани в съответния регистър и/или техни обединения, и офертите на тези лица отговарят на изискванията на възложителя, офертите на останалите участници не се разглеждат и оценяват.

Участниците „Августа“ ЕООД и „Транс КО 04“ ЕООД пък не са допуснати до етапа на оценка на техническото предложение. Те са посочили срок на доставка, попадащ в хипотезата на чл. 70, ал. 3 (пр. второ) от Закона за обществени поръчки, т.е. когато офертата на участник съдържа предложение с числово изражение, което подлежи на оценяване и е с повече от 20 на сто по-благоприятно от средната стойност на предложенията на останалите участници по същия показател за оценка. Комисията е изискала от двете фирми обосновки за техните оферти, разгледала ги е и е преценила, че посочените обстоятелства не са обективни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама