"Кърменето – от първия ден Любов" обсъждаха в Русе

08:56, 07 авг 15 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 млади настоящи и бъдещи майки се включиха в безплатната беседа на тема „Кърменето – от първия ден Любов“, която се състоя вчера в Русе. Събитието бе резултат от съвместната инициатива на двата русенски клуба Сороптимист Интернешънъл и Лайънс Клуб Сексагинта приста Русе, и бе посветено на Световната седмица на кърменето. Проявата се осъществи с любезната подкрепа на училище “Родители”– Русе и Център за детско здраве “Ниш”, съобщиха организаторите.

Лекторите д-р Даниела Бурмова – педиатър-неонатолог от Център за детско здраве “Ниш”, Димитрина Върбанова – неонатологична сестра, основател на училище “Родители”– Русе, Веселина Тончева – социален психолог в център за психологическо консултиране “Инсайт” и Любов Лукарева – психолог в център за детско здраве “Ниш” са коментирали преимуществата на кърменето, както в нормални условия, така и в кризисни моменти, ползите от правилното хранене и начин на живот, които рефлектират върху кърменето, емоционалната връзка между майка и дете, която кърменето създава и др.

Всяка от младите майки, уважили събитието, е получила подарък. В томбола са разиграни и спечелени ваучери за лекции по избор в училище “Родители”, безплатени уроци по плуване за бебета в Център за детско здраве “Ниш” и професионална фотосесия от Мартина Лазарова. Настроението е допълнено и изпъстрено с боди арт за бременни, както и още много изненади. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама