Зам.-кмет на Раковски: Измишльотина е историята с битото от свещеник дете

09:41, 07 авг 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като измишльотина определи зам.-кметът на Раковски Божидар Стрехин информацията, че 6-годишно дете е било вързано и заключено в тъмна стая от свещеник в католическия храм "Пресвето сърце Исусово" в града. Според него малкият Енрике имал проблеми с възпитанието.

"Не съм разговарял със свещеника, но съм убеден, че това нещо не се е случило. За шамар съм готов да повярвам, но за връзване на ръце с тиксо и вкарване в тъмна стая - това е абсолютна измишльотина", заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV Стрехин.

Припомняме, че полицията работи по жалба, подадена миналия петък от жена, която твърди, че синът й е малтретиран от свещеника и храмов служител от църквата.

"Преди около 10 дни детето за пореден път влиза в католическия приют и за пореден път показва своята гаменщина, като за капак подпалва и стаята на един от хората, които са в приюта. В неделя свещеникът чрез една от неговите помощнички е извикал детето в църквата да обясни и за пореден път детето е напсувало свещеника. Не са му издържали нервите и му е ударил един шамар", обясни заместник-кметът.

"Къде е възпитанието на това дете? Всички хора са вдигнали ръце от него. Учителките в детската градина са вдигнали ръце, всички съседи, просто това дете като дойде на детската площадка да играе, всички деца бягат, никой не иска да играе с него", каза още Стрехин.

Той допълни, че хората в Раковски са настръхнали и искат да организират шествия в подкрепа на свещеника отец Димитър.

Той е от 8-9 години свещеник в тази енория, тотално промени църквата, направи революция, каза още Божидар Стрехин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама