НАП-Бургас ще следи оборота на Спирита на място

10:28, 07 авг 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипи на Националната агенция за приходите в Бургас ще извършват засилен контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на започващия тази вечер в Бургас фестивал Spirit of Burgas, съобщиха оттам. Под активно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти, разположени в близост. Целта на данъчните е реализираните обороти по време на двудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно обложени с дължимия данък в реален размер.

По време на контролните действия служителите на приходното ведомство ще бъдат изцяло разпознаваеми. Те ще са със сини блузи с надписите на Агенцията. „Няма какво да крием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пика на сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и за спазването на данъчните и осигурителните закони” коментира директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Татяна Кънчева.

От приходното ведомство напомнят, че продължава и засиленият контрол по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение е неиздаването на касова бележка. От НАП апелират да изискваме от търговците фискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходното ведомство на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор за цялата страна.

От приходното ведомство напомнят също, че от 21 юли е в сила изискването търговците и институциите да заменят билетите с касови бележки и да отчитат продажбите чрез фискални устройства, свързани дистанционно с НАП. Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави единствено в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, а също и при продажбата на билети, фишове и талони за участие в хазартни игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама