Инспектори от детска педагогическа стая беседваха с деца от селата Арбанаси, Малки Чифлик и Шереметя

10:47, 07 авг 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща-беседа с инспектори от детска педагогическа стая при РУ – В. Търново и деца от центровете „Отвори очи” във великотърновските села Арбанаси, Малки Чифлик и Шереметя, техните ръководители и кметовете на съответните населени места се проведе на стадиона в с. Малки Чифлик.

Тя е част от поредицата срещи, провеждащи се в рамките на Полицейска лятна детска академия. Обсъдени бяха теми, касаещи безопасните места за игра през летните дни, необходимостта от спазването на вечерния час за малолетни и непълнолетни. 

Особено внимание бе обърнато на опасностите и неприятностите, които малчуганите могат да си навлекат при управление на нерегистрирани мотопеди и мотоциклети, без да притежават необходимите свидетелства за това и без необходимото обезопасяване.

Вниманието на децата бе насочено и към вредата от употребата на наркотични вещества и бяха запознати с мерките, които служителите от ОДМВР – В. Търново са предприели срещу разпространението им в региона.  

След поучителната беседа срещата продължи с футболна среща между отборите, излъчени от селата Шереметя и Малки Чифлик.

Кметовете на двете населени места споделиха, че малките футболисти дни наред изключително сериозно и отговорно са се подготвяли за двубоя. Малчуганите получиха символични подаръци за усилията си, информираха от ОДМВР - В. Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама