50 км вело и пешеходен маршрут изграждат в Русенско

11:31, 07 авг 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50 км от българска и 12 км от румънска страна ще е дължината на велосипедния и пешеходен маршрут, който ще се изгражда по новата програма за трансгранично сътрудничество между двете държави.

Това стана ясно по време на работна среща свързана с проекта, съобщиха днес от Областна администрация - Русе.

Участие в срещата са взели областният управител на Русе Стефко Бурджиев, Силвиян Маня – кмет на Община Хотареле, Цонка Христова – директор Дирекция „Природен парк Русенски Лом”, Илиян Димов – инженер Напоителни системи ЕАД – клон Долен Дунав, Николай Ненов – директор на Регионален исторически музей, Ростислав Кандиларов – координатор на Сдружение „Вело Русе” и др.

На срещата е обсъден и напредъка по попълването на апликационната форма, като е коментирано, че се очакват положителни становища от общините Русе, Иваново и Две могили, както и от Напоителни системи ЕАД – клон Долен Дунав, и Министерството на културата за изграждане на велосипедното трасе на съответната територия.

Реализацията на проекта се очаква да направи още по-достъпна една от най-красивите зони, не само в Русенска област, но и в България, тъй като ще се преминава през Басарбовския манастир, Ивановските скални църкви и Пещерата „Орлова чука”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама