Шефът на КФН съди журналист за клевета, чувствал се „напрегнат, тревожен“

12:23, 07 авг 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев съди за клевета журналиста от в. "Капитал" Росен Босев, съобщи Mediapool.

Мавродиев е внесъл и иск до Софийския районен съд за присъждане на обезщетение от 20 000 лв "за претърпени неимуществени вреди". В документа, внесен в средата на юли Мавродиев твърди, че се чувства „напрегнат, тревожен“ заради публикации на Росен Босев в „Капитал“ и други негови медийни изяви от средата на януари тази година.

По същото време издателят на „Капитал“ „Икономедиа АД“ бе глобен от КФН със 160 000 лв. Заради „пазарни манипулации“ и отказа на журналистите да разкрият източниците си за публикации относно временни проблеми в Първа инвестиционна банка (ПИБ).

В иска си срещу Росен Босев шефът на КФН посочва участия на Росен Босев в "Шоуто на Слави" по бТВ и в "Здравей, България" по Нова тв от януари т.г.: "И в двете интервюта се твърди, че аз злоупотребявам със служебното си положение, че съм компрометиран, че съм свързан с делото срещу "Брендо", че съм замесен в скандал, свързан с изпиране на пари от наркотрафик. Отделно от това, като човек възпитан с високи нравствени и морални качества и принципи се чувствам лично засегнат и обиден от това, че бивам наричан престъпник, че името ми се замесва с престъпления като пране на пари, наркотрафик и злоупотреба с власт, въпреки че имам чисто съдебно минало".

"Представен съм като злобен, отмъстителен и авторитарен човек, което освен че не съответства на собствената ми преценка за мен самия и не кореспондира с причинно-следствената връзка, в която се твърди, че съм проявил тези качества - а именно за да отмъстя за направените "разкрития" за участието ми в престъпни схеми", посочва Стоян Мавродиев.

"Към днешна дата продължавам да търпя негативите от посочените изявления на г-н Босев - чувствам се напрегнат, тревожен, непрекъснато се налага да опровергавам думите му пред близки, приятели, колеги, различни длъжностни лица, включително и пред журналисти, че думите на г-н Босев са лъжа и да се браня за неща, които не съм извършил", пише Стоян Мавродиев в тъжбата до съда, която е внесена точно в деня, в който изтича срокът, в който може да заведе дело.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама